News
Familie Admiraal verder uitgezocht
Friday, December 8, 2023 11:32 AM

Afgelopen maanden heb ik tijd gemaakt om de mijn moeders familie naam, Admiraal, verder uit te zoeken. Hierbij vond ik diverse nieuwe aanknopings punten ook wat extra noteriele gegevens.

Ook met behulp van Annie Admiraal-Westhoeve heb van hun kant veel informatie kunnen krijgen. Dank je wel hiervoor.

Wil je ook mee helpen verneem ik dat graag. Of wil je jou kant uitgezocht hebben mag je me altijd contacteren.

Stamboom update
Tuesday, September 12, 2023 8:07 PM

Na intensief zoeken in de archieven voor de mijn moeders familie naam Admiraal ben ik een eind gekomen en vond hem nu wel eens tijd om te publiceren. 

Tevens veel nieuwe Stroomberg gegevens vooral gevangenis, politie raportene en notarieel.

Veel zoek plezier in de stamboom.

Tevens ligt er nog veel uitzoek werk, veel namen waar ik geen aanknopings punten voor heb. Maar wij blijven zoeken, elk jaar wordt er weer iets openbaar gemaakt en dan wie weet zit er iets leuks tussen.

Zelf info voor mij laat het gerust weten, of wil je iets uitgezocht hebben laat het ook gerust weten.

Stamboom update
Saturday, July 8, 2023 9:51 PM

Ik heb niet stil gezeten sinds mijn laatste update. Zo heb ik de stamboom uitgezocht van Herbert Stroomberg zijn moeders kant. Dit was een leuke zoek tocht en met veel hulp van forum leden van collectie overijssel ben ik best wel ver terug gekomen en met veel verrassingen.

Deze week in het archief van Amsterdam gedoken er bleken hier heel veel nieuwe gegevens openbaar gemaakt. Zoals politie rapporten en bijzondere archieven van gestichten en weeshuizen. Hierin kwamen een aantal Stroombergers in voor. Alle gegevens en scans zijn toegevoegd. 

Heel veel zoek plezier in de stamboom, kan je de naam niet vinden. Dan kan het zijn dat het nog in de privacy wetgeving valt. Om deze te kunnen bekijken kan je contact met mij opnemen en kijken vanaf hier verder.

Wil je net als Herbert Stroomberg een stamboom uitgezocht hebben, neem dan gerust met mij contact op. Vind ik altijd leuk om te doen.

Met vriendelijke groet,
Ronald Stroomberg

Ontmoeting en nieuwe gegevens toegevoegd
Wednesday, April 27, 2022 9:24 AM

Zondag 24 april 2022 had ik een afspraak staan met Evert Stroomberg om gegevens met elkaar uit te wisselen. Dit was een fijne middag en een hoop besproken. Evert is van de Ede'se / Duitse stam die geen link heeft met de stam uit Zwartsluis waar ik dan uit voort ben gekomen. Aangezien ik alles met Stroomberg documenteer heb ik Evert data kunnen verstrekken wat hij nog niet had. Zo ook had Evert veel gegevens uit Duitsland die ik nog niet had en zo kan gaan aanvullen de komende maanden.

Zojuist is er ook een nieuwe versie online gezet met nieuwe gegevens en ook aardig wat nieuwe documenten uit de archieven. Heel veel spit plezier in de stamboom.

Mocht je ook een keer met mij willen spreken, neem gerust contact op met mij. Ook als je gegevens hebt voor mij laat dit aub aan mij weten.

Nieuwe gegevens geupload
Wednesday, February 23, 2022 9:26 AM

Vandaag weer nieuwe gegevens geupload van de familie naam Stroomberg.

Tevens heb ik voor een familie lid haar vaders lijn van de achternaam Vlietstra uitgezocht. Met veel hulp via facebook ben ik een aardig eind terug in de tijd gekomen. Binnenkort de stamboom laten zien aan haar en ben benieuwd naar de reactie.

Mochten jullie nieuwe gegevens hebben of er ontbreken gegevens verneem ik deze graag. Of als jullie ook vaders en/of moeders kant uitgezocht willen hebben, neem gerust contact met me op.

Voor nu veel plezier met ontdekken van de nieuwe gegevens.

Stamboom update
Tuesday, January 18, 2022 10:09 PM

Vandaag wederom veel nieuwe gegevens online gezet.

Veel gegevens via facebook vrienden en kennisen kunnen krijgen en vinden.

Stamboom update 2021-09-22
Wednesday, September 22, 2021 9:17 PM

Vandaag een kleine stamboom update online gezet.

Een aantal nieuwe bronnen toegevoegd die ik in het verleden vergeten was, met bijbehorende scans van de documenten uit het archief.

Diverse nieuwe familie advertenties gevonden en deze toegevoegd aan de stamboom.

Verder gegaan met de familie naam Koopmans. Annigje Koopmans is de oma van mijn opa, en een verre familie lid die ook Koopmans als achternaam heeft, wilde graag meer weten over deze familie tak. Dus af en toe wissel ik wat af.

Wilt u ook iets meer weten over de andere familie tak, verneem ik dit graag. Dit wil ik graag uit gaan zoeken voor u.

Zijn er binnen uw familie wijzigingen, dan zou ik het zeer fijn vinden als u deze wil doorgeven aan mij. Alvast bedankt.

Veel zoek plezier in de stamboom.

Stamboom update 2021-06-23
Wednesday, June 23, 2021 8:51 PM

Vandaag heb ik de stamboom geüpdate met nieuwe gegevens voornamelijk voor de familie namen Stroomberg, Admiraal en Biesheuvel. Her en der andere familie namen met dat is minimaal.

Ook heb ik op 22 juni 2021 contact gehad met familie via facebook. Via via zijn ze bij mij terecht gekomen en zijn geïnteresseerd in de familie stamboom. Dat komt goed dan zijn ze bij de juiste persoon. Zo wordt de stamboom weer een stukje groter en ga ik meer te weten te komen van deze verre familie leden.

Ook aanvullende gegevens voor de stamboom of kan jezelf niet terug vinden, schroom niet om contact op te nemen. Dan gaan we gezamenlijk kijken hoe het in elkaar steekt in de stamboom. Misschien tot horens.

Stamboom update 2021-02-27
Saturday, February 27, 2021 7:44 PM

Zo juiste de nieuwste versie met nieuwe gegevens geüpload.

Waar ik stuitte op een dief en dronkaard in de familie, Hendrik Johannes Stroomberg Hij is al op zijn 17 in aanraking met de politie gekomen wegens diefstal. Tevens heb ik van hem een arrestatie foto gevonden.

Veel plezier met lezen van de documenten en andere nieuwe gegevens binnen de stamboom.

Stamboom update 2020-12-26
Saturday, December 26, 2020 11:17 AM

Vandaag heb ik een nieuwe versie van de stamboom geupload met nieuwe gegevens en documenten. Daarnaast heb ik afgelopen maand grafstenen in kaart gebracht die ik in de lopen van de jaren zelf heb gefotografeerd of via internet had gevonden. Deze foto's heb ik heb bij de juiste personen gekoppeld, met informatie waar de personen liggen begraven.

Daarnaast vond ik een VOC vaarder die de familie naam Stroomberg heeft, alleen geen link met mijn tak van de familie.

Paulus Stroomberg, met documentatie met welke 2 schepen hij mij is geweest en vaar routes.

Nieuwe gegevens zijn altijd welkom, veel zoek plezier in de stamboom.

Nieuwe gegevens online gezet
Friday, November 13, 2020 9:48 PM

Na 1,5 maand zoeken naar gegevens, kom je toch weer nieuwe gegevens tegen. Blijkbaar ben je nooit klaar hiermee. Deze heb ik allemaal verwerkt en vandaag geupload.

Tevens ben ik alle gegevens van voor 1811 aan het bij werken, zoals als alleen doop datum bekend is de geboorte datum alleen op het jaar gezet. Zo ook voor het trouwen en overleden datums. Hier ben ik nog lang niet mee klaar, ik heb dit in het begin fout gedaan. Maar hierdoor kan ik ook meteen alles controleren en overal de bronnen aanvullen en ook de scans uit de archieven. Al doende leert men in de loop van de jaren hoe het beter kan.

Veel plezier met zoeken naar jullie roots. Als je er niet aan uit komt kan het zijn dat de gegevens prive zijn en je ze alleen kan zien met een account. Graag registreren en dan kijken we samen of je de gegevens mag bekijken.

Heb je nu zelf nieuwe gegevens, foto's of ander materiaal neem gerust contact op met mij.

Familie advertenties doorzocht
Wednesday, September 30, 2020 10:02 PM

Afgelopen maand heb ik rond de 1400 familie advertenties in kranten tussen 1797 en 1994 afgelopen, waar de naam Stroomberg in voor komt. Dit leverde aardig wat nieuwe gegevens op. Deze zijn vandaag online gekomen.

Veel plezier met zoeken naar uw familie banden.

Nieuwe gegevens stamboom toegevoegd van rond 1700
Thursday, September 10, 2020 5:00 PM

Aan de hand van https://www.genealogieonline.nl/sluzigers/ opgesteld door Alle Elbers heb ik heel veel nieuwe informatie gevonden over de familie naam Stroomberg rond 1700. De meeste gegevens heb ik nu verwerkt in de stamboom. Er zijn nog een aantal losse eindjes die nu als aanname bestempeld staan. Aangezien er geen trouw gegevens van Zwartsluis voor 1692 zijn en in de doopboeken in het begin geen Stroomberg werd vermeld is het lastig om voor 1692 deze dopen vanaf 1657 aan elkaar te linken.

Als er vragen zijn, neem gerust contact op.

Nieuwe gegevens ontvangen
Sunday, July 5, 2020 9:09 PM

Vandaag is er een nieuwe versie online gezet met nieuwe gegevens die ik heb gevonden vanuit het Stadsarchief van Amsterdam.

Tevens heb ik vorige week gegevens ontvangen van een familie lid die ik meteen verwerkt heb en vandaag ook meteen online in te zien zijn. Dank hiervoor. 

Wilt u ook zelf gegevens van uw familie terug zien en deze staan er nog niet in, kunt u gerust contact met mij opzoeken hierover en gezamelijk zullen wij kijken of we hier aan uit gaan komen. Alvast bedankt.

Nieuwe gegevens stamboom toegevoegd
Monday, May 18, 2020 1:46 PM

Begin mei 2020 zijn er nieuwe gegevens online gekomen vanuit het Stadsarchief Amsterdam. Zoals pensioen kaarten, militia gegevens en marktkraam kaarten.

Dit heeft veel nieuwe gegevens opgeleverd voor onze Amsterdamse Stroomberg familie

Het unieke wat ik gevonden had was een marktkraam kaart met een pasfoto erop. Dit maak ik niet zo vaak mee om een foto in een archief te vinden. Gelukkig met genoeg gegevens om een link naar een naam te leggen. En deze ook aan de juiste persoon in de stamboom te linken. En ook een familie lid hiermee blij te maken, met wat ik had gevonden.

Lucas Stroomberg geboren op 21 Aug 1905 in Amsterdam. Heeft zijn dienstplicht in 1924 gedaan. Is in 1934 begonnen als markt verkoper / venter in bloemen en planten. Zover ik zie op de gegevens van de marktkraam kaarten ongeveer t/m 18 jan 1978 toen de kaart werd ingetrokken. Via onderstaande link kunt meer info bekijken en de foto.

http://www.nl-team.nl/tree/Stroomberg/individual/I1217/Lucas-Stroomberg#tab-media

Update stamboom
Tuesday, April 28, 2020 2:26 PM

Beste bezoeker, vandaag heb ik een nieuwe versie online gezet van de stamboom. Met een hoop nieuwe gebeurtenissen. 

De meest opvallende waar ik tegen aan liep was toch wel dat vader en zoon beide gedetineerd waren geweest voor openbare dronkenschap, waarbij de vader het bij 1 keer hield. Was zijn zoon 4 keer tegen de lamp aangelopen.

Vader: http://www.nl-team.nl/individual.php?pid=I118&ged=Stroomberg

Zoon: http://www.nl-team.nl/individual.php?pid=I126&ged=Stroomberg

Op het tabblad notities ziet u meer info en bij media het document uit het archief.

Stamboom update oktober 2019
Wednesday, October 23, 2019 1:36 PM

Vandaag heb ik een nieuwe versie online gezet met nieuwe gegevens die ik heb gekregen van Carolina Aarts en Rob Schipper. Tevens waren er wat kleinen updates te vinden in de archieven en deze heb ik ook verwerkt in de stamboom.

Stamboom update september 2019
Wednesday, September 25, 2019 11:37 PM

Het is een tijd geleden dat ik een update had geplaatst. Er zijn wat kleine updates bij gekomen. De laatste tijd is het zeer moeilijk nieuwe gegevens te vinden en is het lang wachten tot dat er nieuwe gegevens vrijgegeven worden. Helaas krijg ook telkens geen antwoorden van levende familie leden. 

Op dit moment weet ik hiermee geen raad, kan het zijn dat ze bang voor de prive gegevens of is er totaal geen intresse. Ik zal me blijven inzetten voor de nieuwe gegevens die momenteel mondjes maat binnen komen. 

Tevens probeer ik ook buiten de burgelijke stand gegevens te kijken, maar dit is helemaal lastig aangezien deze zaken meestal nog niet geindexeerd zijn. Waarschijnlijk liggen nog stapels documenten in het archief van Zwolle. Ik heb daar ooit eens notarieel archief stukken op de foto gezet. Maar in de haast is het meeste niet leesbaar. Dus hier zal ik nog eens een keer wat betere foto's van maken. Maar dat was maar een topje van de ijsberg. Helaas heb ik te weinig tijd om hier goed voor te gaan zitten en dit uit te pluizen.

Hopelijk blijven de nieuwe gegevens binnen komen zodat ik de stamboom weer kan updaten. Tot horens en dank je wel voor het kijken en eventueele feedback.

Stamboom update december 2017
Wednesday, December 27, 2017 3:11 PM

Vandaag zijn er veel nieuwe gegevens bij gekomen, vooral nieuwe datums. Tevens zijn er ook veel nieuwe bronvermeldingen bij geplaatst. Deze waren niet overal nog bijgevoegd. Er zullen er zeker nog veel zijn die nog geen vermelding hebben maar zal langzaam en zeker bij gevoegd gaan worden.

Mochten jullie nog extra gegevens hebben voor mij schroom niet om hier mij over te contacteren. 

Nieuwe gegevens
Sunday, January 1, 2017 2:04 PM

Beste wensen en een gezond 2017 toegewenst.

Vandaag ook nieuwe gegevens en scans toegevoegd aan de stamboom.

 

Update stamboom
Thursday, October 29, 2015 10:16 PM

Vandaag is er een grote update online gegaan voor de familie naam Geselle incl alle gevonden scan die hierbij horen. ik ben er nog lang niet voor de familie tak. Er zullen nog wat tripjes naar het gemeente archief in Den Haag voor nodig zijn.

Echtpaar Stroomberg-van Roekel zestig jaar getrouwd
Thursday, February 19, 2015 10:14 PM
LUNTEREN Loco-burgemeester Marije Eleveld bezocht maandag 16 februari het echtpaar Stroomberg-van Roekel uit Lunteren. Het echtpaar was die dag zestig jaar getrouwd. Maas Stroomberg is 87 jaar en zijn echtgenote Aaltje van Roekel 85 jaar. Beiden zijn in Ede geboren. Op 16 februari 1955 trouwden zij in hun geboorteplaats. Het echtpaar heeft drie dochters, een zoon, twaalf kleinkinderen en een achterkleinkind. Burgwal is werkzaam geweest als hoofd van de Foktechnische afdeling bij KI-Gelderland. Het echtpaar is nog altijd actief voor de Oud Lunterse Dag. Gefeliciteerd.
Nieuwe persoonskaarten ontvangen
Saturday, February 7, 2015 1:45 PM
Via het CBG heb ik nieuwe gegevens ontvangen voor de stamboom. Het zijn maar kleine updates, maar zo kom je weer een stapje verder. Heeft u nog vragen of aanvullingen, u kunt me altijd mailen.
Kleine update
Friday, January 23, 2015 8:52 PM
Vandaag een nieuwe versie van de stamboom online gezet. Her en der zijn er wat datums toegevoegd paar nieuwe personen die ik gevonden heb in mijn speurtocht op het internet en in de archieven. Heeft u zelf iets leuks of nieuws te vertellen laat het mij aub weten, alvast bedankt.
Nieuwe akte scans toegevoegd
Wednesday, November 26, 2014 3:59 PM
Vandaag heb ik een berg nieuwe scans van aktes toegevoegd online aan de stamboom. Tevens een nieuwe versie van de stamboom online gezet met wat kleine toevoegingen en verbeteringen. Zelf iets nieuws te vertellen over de stamboom, laat het dan aan mij weten ik ben zeer nieuwschierig hiernaar. Als u oude foto's heeft voor de stamboom, dan kunt u die ook digitaal toesturen a.u.b. Dank je wel alvast voor al uw nieuwtjes.
Welkom Lena Stroomberg
Tuesday, April 1, 2014 9:16 PM

Op 22 maart 2014 is mijn nichtje Lena Stroomberg geboren, ze heeft een mooi plekje in de stamboom gekregen. Gefeliciteerd Laura en Ralf.

Het is een tijdje geleden
Wednesday, December 4, 2013 8:40 PM

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst. Dit kwam omdat er weinig nieuws is gevonden door mij de afgelopen maanden. Of er is weinig nieuws van jullie kant gekomen.

Aan de ene kant goed nieuws iedereen is gelukkig en er zijn geen vevelende dingen gebeurd.
Ik heb ook geen gezins uitbreidingen ontvangen of trouwenrijen door gekregen.
Mocht dit wel zijn gebeurd afgelopen jaar dan zou ik het op prijs stellen dat u mij hiervan verwittigd.

Rest mij alleen nog maar te zeggen fijne feestdagen en goed begin in het nieuwjaar.

Uw stamboom onderzoeker Ronald Stroomberg.

Update stamboom
Wednesday, January 23, 2013 11:27 PM

Ik heb vandaag een nieuwe versie van de stamboom online gezet met nieuwe personen (voornamelijk Admiraal) en updates die ik gevonden heb en van diverse familie leden heb mogen ontvangen. Waarvoor mijn dank.

Mocht u nieuwe updates hebben voor mijn stamboom dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Nieuwe website online
Wednesday, October 3, 2012 9:31 AM

Door een upgrade van mijn provider was ik genoodzaakt om een nieuwe versie online te zetten.
De stamboom is geupload, helaas zijn alle gebruikers accounts niet mee overgenomen.

Als u meer gegevens wil bekijken is het noodzakelijk een gebruikers account aan te maken.

Ik wens iedereen een fijne zoektocht in de stamboom naar uw familie tak.

Favorites
1746
Death: 1746Zwartsluis, Overijssel, Netherlands
De Zwartsluis Parenteel van de familie naam Stroomberg.
17331812
Birth: 1733 39 36 Hörste, Gutersloh, Nordrhein-Westfalen, Germany
Death: July 8, 1812Hörste, Gutersloh, Nordrhein-Westfalen, Germany
De parenteel van de uit Duitsland gekomen familie naam Stroomberg. Die rond Ede en Lunteren zijn gaan vestigen.
17541826
Birth: 1754Mörrum, Blekinge, Sweden
Death: November 10, 1826Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
De Stroomberg parenteel vanuit Zweden die naar Rotterdam zijn getrokken.
Who is online
No signed-in and no anonymous users