News
Familie advertenties doorzocht
Wednesday, September 30, 2020 10:02 PM

Afgelopen maand heb ik rond de 1400 familie advertenties in kranten tussen 1797 en 1994 afgelopen, waar de naam Stroomberg in voor komt. Dit leverde aardig wat nieuwe gegevens op. Deze zijn vandaag online gekomen.

Veel plezier met zoeken naar uw familie banden.

Nieuwe gegevens stamboom toegevoegd van rond 1700
Thursday, September 10, 2020 5:00 PM

Aan de hand van https://www.genealogieonline.nl/sluzigers/ opgesteld door Alle Elbers heb ik heel veel nieuwe informatie gevonden over de familie naam Stroomberg rond 1700. De meeste gegevens heb ik nu verwerkt in de stamboom. Er zijn nog een aantal losse eindjes die nu als aanname bestempeld staan. Aangezien er geen trouw gegevens van Zwartsluis voor 1692 zijn en in de doopboeken in het begin geen Stroomberg werd vermeld is het lastig om voor 1692 deze dopen vanaf 1657 aan elkaar te linken.

Als er vragen zijn, neem gerust contact op.

Nieuwe gegevens ontvangen
Sunday, July 5, 2020 9:09 PM

Vandaag is er een nieuwe versie online gezet met nieuwe gegevens die ik heb gevonden vanuit het Stadsarchief van Amsterdam.

Tevens heb ik vorige week gegevens ontvangen van een familie lid die ik meteen verwerkt heb en vandaag ook meteen online in te zien zijn. Dank hiervoor. 

Wilt u ook zelf gegevens van uw familie terug zien en deze staan er nog niet in, kunt u gerust contact met mij opzoeken hierover en gezamelijk zullen wij kijken of we hier aan uit gaan komen. Alvast bedankt.

Nieuwe gegevens stamboom toegevoegd
Monday, May 18, 2020 1:46 PM

Begin mei 2020 zijn er nieuwe gegevens online gekomen vanuit het Stadsarchief Amsterdam. Zoals pensioen kaarten, militia gegevens en marktkraam kaarten.

Dit heeft veel nieuwe gegevens opgeleverd voor onze Amsterdamse Stroomberg familie

Het unieke wat ik gevonden had was een marktkraam kaart met een pasfoto erop. Dit maak ik niet zo vaak mee om een foto in een archief te vinden. Gelukkig met genoeg gegevens om een link naar een naam te leggen. En deze ook aan de juiste persoon in de stamboom te linken. En ook een familie lid hiermee blij te maken, met wat ik had gevonden.

Lucas Stroomberg geboren op 21 Aug 1905 in Amsterdam. Heeft zijn dienstplicht in 1924 gedaan. Is in 1934 begonnen als markt verkoper / venter in bloemen en planten. Zover ik zie op de gegevens van de marktkraam kaarten ongeveer t/m 18 jan 1978 toen de kaart werd ingetrokken. Via onderstaande link kunt meer info bekijken en de foto.

http://www.nl-team.nl/tree/Stroomberg/individual/I1217/Lucas-Stroomberg#tab-media

Update stamboom
Tuesday, April 28, 2020 2:26 PM

Beste bezoeker, vandaag heb ik een nieuwe versie online gezet van de stamboom. Met een hoop nieuwe gebeurtenissen. 

De meest opvallende waar ik tegen aan liep was toch wel dat vader en zoon beide gedetineerd waren geweest voor openbare dronkenschap, waarbij de vader het bij 1 keer hield. Was zijn zoon 4 keer tegen de lamp aangelopen.

Vader: http://www.nl-team.nl/individual.php?pid=I118&ged=Stroomberg

Zoon: http://www.nl-team.nl/individual.php?pid=I126&ged=Stroomberg

Op het tabblad notities ziet u meer info en bij media het document uit het archief.

Stamboom update oktober 2019
Wednesday, October 23, 2019 1:36 PM

Vandaag heb ik een nieuwe versie online gezet met nieuwe gegevens die ik heb gekregen van Carolina Aarts en Rob Schipper. Tevens waren er wat kleinen updates te vinden in de archieven en deze heb ik ook verwerkt in de stamboom.

Stamboom update september 2019
Wednesday, September 25, 2019 11:37 PM

Het is een tijd geleden dat ik een update had geplaatst. Er zijn wat kleine updates bij gekomen. De laatste tijd is het zeer moeilijk nieuwe gegevens te vinden en is het lang wachten tot dat er nieuwe gegevens vrijgegeven worden. Helaas krijg ook telkens geen antwoorden van levende familie leden. 

Op dit moment weet ik hiermee geen raad, kan het zijn dat ze bang voor de prive gegevens of is er totaal geen intresse. Ik zal me blijven inzetten voor de nieuwe gegevens die momenteel mondjes maat binnen komen. 

Tevens probeer ik ook buiten de burgelijke stand gegevens te kijken, maar dit is helemaal lastig aangezien deze zaken meestal nog niet geindexeerd zijn. Waarschijnlijk liggen nog stapels documenten in het archief van Zwolle. Ik heb daar ooit eens notarieel archief stukken op de foto gezet. Maar in de haast is het meeste niet leesbaar. Dus hier zal ik nog eens een keer wat betere foto's van maken. Maar dat was maar een topje van de ijsberg. Helaas heb ik te weinig tijd om hier goed voor te gaan zitten en dit uit te pluizen.

Hopelijk blijven de nieuwe gegevens binnen komen zodat ik de stamboom weer kan updaten. Tot horens en dank je wel voor het kijken en eventueele feedback.

Stamboom update december 2017
Wednesday, December 27, 2017 3:11 PM

Vandaag zijn er veel nieuwe gegevens bij gekomen, vooral nieuwe datums. Tevens zijn er ook veel nieuwe bronvermeldingen bij geplaatst. Deze waren niet overal nog bijgevoegd. Er zullen er zeker nog veel zijn die nog geen vermelding hebben maar zal langzaam en zeker bij gevoegd gaan worden.

Mochten jullie nog extra gegevens hebben voor mij schroom niet om hier mij over te contacteren. 

Nieuwe gegevens
Sunday, January 1, 2017 2:04 PM

Beste wensen en een gezond 2017 toegewenst.

Vandaag ook nieuwe gegevens en scans toegevoegd aan de stamboom.

 

Update stamboom
Thursday, October 29, 2015 10:16 PM

Vandaag is er een grote update online gegaan voor de familie naam Geselle incl alle gevonden scan die hierbij horen. ik ben er nog lang niet voor de familie tak. Er zullen nog wat tripjes naar het gemeente archief in Den Haag voor nodig zijn.

Echtpaar Stroomberg-van Roekel zestig jaar getrouwd
Thursday, February 19, 2015 10:14 PM
LUNTEREN Loco-burgemeester Marije Eleveld bezocht maandag 16 februari het echtpaar Stroomberg-van Roekel uit Lunteren. Het echtpaar was die dag zestig jaar getrouwd. Maas Stroomberg is 87 jaar en zijn echtgenote Aaltje van Roekel 85 jaar. Beiden zijn in Ede geboren. Op 16 februari 1955 trouwden zij in hun geboorteplaats. Het echtpaar heeft drie dochters, een zoon, twaalf kleinkinderen en een achterkleinkind. Burgwal is werkzaam geweest als hoofd van de Foktechnische afdeling bij KI-Gelderland. Het echtpaar is nog altijd actief voor de Oud Lunterse Dag. Gefeliciteerd.
Nieuwe persoonskaarten ontvangen
Saturday, February 7, 2015 1:45 PM
Via het CBG heb ik nieuwe gegevens ontvangen voor de stamboom. Het zijn maar kleine updates, maar zo kom je weer een stapje verder. Heeft u nog vragen of aanvullingen, u kunt me altijd mailen.
Kleine update
Friday, January 23, 2015 8:52 PM
Vandaag een nieuwe versie van de stamboom online gezet. Her en der zijn er wat datums toegevoegd paar nieuwe personen die ik gevonden heb in mijn speurtocht op het internet en in de archieven. Heeft u zelf iets leuks of nieuws te vertellen laat het mij aub weten, alvast bedankt.
Nieuwe akte scans toegevoegd
Wednesday, November 26, 2014 3:59 PM
Vandaag heb ik een berg nieuwe scans van aktes toegevoegd online aan de stamboom. Tevens een nieuwe versie van de stamboom online gezet met wat kleine toevoegingen en verbeteringen. Zelf iets nieuws te vertellen over de stamboom, laat het dan aan mij weten ik ben zeer nieuwschierig hiernaar. Als u oude foto's heeft voor de stamboom, dan kunt u die ook digitaal toesturen a.u.b. Dank je wel alvast voor al uw nieuwtjes.
Welkom Lena Stroomberg
Tuesday, April 1, 2014 9:16 PM

Op 22 maart 2014 is mijn nichtje Lena Stroomberg geboren, ze heeft een mooi plekje in de stamboom gekregen. Gefeliciteerd Laura en Ralf.

Het is een tijdje geleden
Wednesday, December 4, 2013 8:40 PM

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst. Dit kwam omdat er weinig nieuws is gevonden door mij de afgelopen maanden. Of er is weinig nieuws van jullie kant gekomen.

Aan de ene kant goed nieuws iedereen is gelukkig en er zijn geen vevelende dingen gebeurd.
Ik heb ook geen gezins uitbreidingen ontvangen of trouwenrijen door gekregen.
Mocht dit wel zijn gebeurd afgelopen jaar dan zou ik het op prijs stellen dat u mij hiervan verwittigd.

Rest mij alleen nog maar te zeggen fijne feestdagen en goed begin in het nieuwjaar.

Uw stamboom onderzoeker Ronald Stroomberg.

Update stamboom
Wednesday, January 23, 2013 11:27 PM

Ik heb vandaag een nieuwe versie van de stamboom online gezet met nieuwe personen (voornamelijk Admiraal) en updates die ik gevonden heb en van diverse familie leden heb mogen ontvangen. Waarvoor mijn dank.

Mocht u nieuwe updates hebben voor mijn stamboom dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Nieuwe website online
Wednesday, October 3, 2012 9:31 AM

Door een upgrade van mijn provider was ik genoodzaakt om een nieuwe versie online te zetten.
De stamboom is geupload, helaas zijn alle gebruikers accounts niet mee overgenomen.

Als u meer gegevens wil bekijken is het noodzakelijk een gebruikers account aan te maken.

Ik wens iedereen een fijne zoektocht in de stamboom naar uw familie tak.

Favorites
HO1653 Servaes Geselle - Catharina Hermans.jpg
Zoek nog steeds naar de ouders.
Genealogie van de familie Stroomberg, Admiraal, Biesbroek, Gezelle, Kisjes, Made, Maden, Steeg, Veen, Zwaal
Who is online
No signed-in and no anonymous users